GEMIDDELDE.ALS

Retourneert het gemiddelde van een bereik op basis van criteria.
GEMIDDELDE.ALS voor BigQuery

Retourneert het gemiddelde van een gegevenskolom, afhankelijk van criteria.

Gebruiksvoorbeelden

GEMIDDELDE.ALS(tabelnaam!score; ">90")

GEMIDDELDE.ALS(tabelnaam!fruit; "Appel"; ">")

GEMIDDELDE.ALS(tabelnaam!score; ">"; B2)

Syntaxis

GEMIDDELDE.ALS(criteria_kolom; criterium; gemiddelde_kolom)

• criteria_kolom: De gegevenskolom om te checken op het criterium.
  • criterium: Het patroon of de test om toe te passen op criteria_kolom.
  • gemiddelde_kolom: De gegevenskolom om te gebruiken bij de berekening van het gemiddelde. Als je deze niet toevoegt, wordt criteria_kolom gebruikt voor het gemiddelde.

Gebruiksvoorbeelden

GEMIDDELDE.ALS(A1:A10; ">20"; B1:B10)

GEMIDDELDE.ALS(A1:A10; "<10")

GEMIDDELDE.ALS(A1:A10; "Betaald"; B1:B10)

GEMIDDELDE.ALS(A1:A10; "<"&B1)

Syntaxis

GEMIDDELDE.ALS(criteria_bereik; criterium; [gemiddeld_bereik])

• criteria_bereik: Het bereik dat wordt gecontroleerd op basis van criterium.

• criterium: het patroon dat of de test die wordt toegepast op criteria_bereik.

• Gelijk aan: "tekst" of 1 of "=tekst" of "=1"
    • Groter dan: ">1"
    • Groter dan of gelijk aan: ">=1"
    • Kleiner dan: "<1"
    • Kleiner dan of gelijk aan: "<=1"
    • Niet gelijk aan: "<>1" of "<>tekst"
  • gemiddeld_bereik [OPTIONEEL]: Het bereik waarvoor het gemiddelde wordt berekend. Als je dit niet opneemt, wordt criteria_bereik gebruikt voor het gemiddelde.

Zie ook

GEMIDDELDE: Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset, waarbij tekst wordt genegeerd.

GEMIDDELDEA: Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset.

GEMIDDELDEN.ALS: Retourneert het gemiddelde van een bereik op basis van meerdere criteria.

SOM.ALS: Retourneert een voorwaardelijke som van een bereik.

AANTAL.ALS: Retourneert een voorwaardelijk aantal in een bereik.

ALS: Retourneert een bepaalde waarde als een logische expressie 'TRUE' is en een andere waarde als deze 'FALSE' is.

MEDIAAN: Retourneert de mediaanwaarde in een numerieke gegevensset.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.