MEDEL.OM

Returnerar medelvärdet för ett område beroende på villkor.
MEDEL.OM för BigQuery

Returnerar medelvärdet för en datakolumn baserat på kriterier.

Användningsexempel

MEDEL.OM(tabellnamn!resultat, ”>90”)

MEDEL.OM(tabellnamn!frukt, ”Äpple”, ”>”)

MEDEL.OM(tabellnamn!resultat; “>”, B2)

Syntax

MEDEL.OM(villkorskolumn; villkor, medelvärdeskolumn)

• villkorskolumn: Datakolumnen som ska kontrolleras mot villkor.
  • villkor: Mönstret eller testet som tillämpas på villkorskolumn.
  • medelvärdeskolumn: Datakolumnen att beräkna medelvärde för. Om detta inte inkluderas används i stället villkorsintervall för medelvärdet.

Användningsexempel

AVERAGEIF(A1:A10, ">20", B1:B10)

AVERAGEIF(A1:A10, "<10")

AVERAGEIF(A1:A10, "Paid", B1:B10)

AVERAGEIF(A1:A10, "<"&B1)

Syntax

AVERAGEIF(criteria_range, criterion, [average_range])

• criteria_range – Omfattningen som ska kontrolleras mot villkoret.

• criterion – Mönstret eller testet som tillämpas på criteria_range

• Lika med: ”text” eller 1 eller ”=text” eller ”=1”
    • Större än: ”>1”
    • Större än eller lika med: ”>=1”
    • Mindre än: ”<1”
    • Mindre än eller lika med: ”<=1”
    • Inte lika med: ”<>1” eller ”<>text”
  • medelvärdesintervall[VALFRITT] – Intervallet som ett medelvärde ska tas fram för. Om det inte inkluderas används i stället villkorsintervall för genomsnittet.

Se även

MEDEL: Funktionen MEDEL returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning, ignorerar text.

AVERAGEA: Returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning.

MEDEL.OMF: Returnerar genomsnittsvärdet för ett område utifrån flera villkor.

SUMMA.OM: Returnerar en villkorsstyrd summa över ett område.

ANTAL.OM: Returnerar en villkorsstyrd räkning över ett område.

OM: Returnerar ett värde om ett logiskt uttryck är TRUE och ett annat om det är FALSE.

MEDIAN: Returnerar medianvärdet i en numerisk datauppsättning.