ISURL

Kontrollerar om ett värde är en giltig webbadress.

Användningsexempel

ISURL("http://www.google.com")

ISURL("www.google.com")

ISURL("google.com")

Syntax

ISURL(value)

• value – Värdet att verifiera som en webbadress.

Kommentar

• Google Kalkylark länkar automatiskt text som anges i en cell om en giltig webbadress identifieras. ISURL returnerar TRUE i dessa fall.
  • En fullständig webbadress krävs inte. Med andra ord behövs inte http och www i samtliga fall.
  • Giltiga protokoll är ftp, http, https, gopher, mailto, news, telnet och aim.
  • Om en webbadress flaggas som falskt använder det kanske en toppdomän som inte finns med på listan.

Se även

ISEMAIL:

Den här funktionen kontrollerar om ett värde är en giltig e-postadress mot vissa lands- eller regionkoder med två bokstäver och toppdomäner, inklusive:

Generiska toppdomäner

• .com
  • .org
  • .net
  • .edu
  • .gov
  • .info
  • .biz
  • .name
  • .pro

Sponsrade toppdomäner

• .aero
  • .asia
  • .cat
  • .coop
  • .edu
  • .gov
  • .int
  • .jobs
  • .mil
  • .museum
  • .post
  • .tel
  • .travel
  • .xxx

Listan omfattar inte alla toppdomäner.

Om ett e-postmeddelande flaggas som falskt använder det kanske en toppdomän som inte finns med på listan.

ISERROR: Kontrollerar om ett värde är ett fel.

ISTEXT: Kontrollerar om ett värde är text.

ISBLANK: Kontrollerar om den refererade cellen är tom.

HYPERLINK: Skapar en hyperlänk i en cell.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.