ISURL

Controleert of een waarde een geldige URL is.

Gebruiksvoorbeelden

ISURL("http://www.google.com")

ISURL("www.google.com")

ISURL("google.com")

Syntaxis

ISURL(waarde)

• waarde: de waarde waarvan wordt gecontroleerd of deze een URL is.

Opmerkingen

• In Google Spreadsheets wordt de tekst in een cel automatisch omgezet in een link als een geldige URL wordt gedetecteerd. ISURL retourneert in deze gevallen TRUE.
  • Er is geen volledig gekwalificeerde URL vereist. Met andere woorden, 'http' en 'www' zijn niet altijd nodig.
  • Geldige protocollen zijn: ftp, http, https, gopher, mailto, news, telnet en aim.

Zie ook

ISEMAIL: Controleert of een waarde een geldig e-mailadres is.

ISFOUT: Controleert of een waarde een fout is.

ISTEKST: Controleert of een waarde tekst is.

ISLEEG: Controleert of de cel waarnaar wordt verwezen leeg is.

HYPERLINK: Maakt een hyperlink binnen een cel.