ISURL

Tarkistaa, onko arvo kelvollinen URL-osoite.

Esimerkkikäyttö

ISURL("http://www.google.com")

ISURL("www.google.com")

ISURL("google.com")

Syntaksi

ISURL (arvo)

• arvo – URL-osoitteeksi vahvistettava arvo.

Huomautukset

• Google Sheets muuttaa soluun syötetyn tekstin automaattisesti linkiksi, jos se havaitsee kelvollisen URL-osoitteen. ISURL palauttaa näissä tapauksissa arvon TOSI.
  • URL-osoitteen ei tarvitse olla täydellinen. Toisin sanoen "http" ja "www" voidaan jättää pois joissakin tapauksissa.
  • Kelvollisia protokollia ovat ftp, http, https, gopher, mailto, news, telnet ja aim.
  • Jos URL-osoitteen tilaksi on merkitty Epätosi, siinä saattaa olla ylätason verkkotunnus, jota ei ole luettelossa.

Katso myös

ISEMAIL:

Tämä funktio tarkastaa, onko arvo kelvollinen sähköpostiosoite, vertaamalla sitä tiettyihin kaksikirjaimisiin maa- tai aluekoodeihin ja ylätason verkkotunnuksiin. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

Yleiset ylätason verkkotunnukset

• .com
  • .org
  • .net
  • .edu
  • .gov
  • .info
  • .biz
  • .name
  • .pro

Sponsoroidut ylätason verkkotunnukset

• .aero
  • .asia
  • .cat
  • .coop
  • .edu
  • .gov
  • .int
  • .jobs
  • .mil
  • .museum
  • .post
  • .tel
  • .travel
  • .xxx

Lista ei sisällä kaikkia ylätason verkkotunnuksia.

Jos sähköpostin tilaksi on merkitty "Epätosi", siinä saattaa olla ylätason verkkotunnus, jota ei ole listassa.

ONVIRHE: Tarkistaa, onko arvo virhe.

ONTEKSTI: Tarkistaa, onko arvo teksti.

ONTYHJÄ: Tarkistaa, onko viitattu solu tyhjä.

HYPERLINKKI: Luo hyperlinkin soluun.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.