De functie SOMMEN.ALS

Retourneert de som van een bereik op basis van meerdere criteria.

SOMMEN.ALS voor BigQuery

Retourneert de voorwaardelijke som van een gegevenskolom, afhankelijk van meerdere criteria.

Gebruiksvoorbeelden

=SOMMEN.ALS(tabelnaam!voorraad; tabelnaam!fruit; "Appel"; tabelnaam!prijs; ">5")

Syntaxis

SOMMEN.ALS(som_kolom; criteria_kolom1; criterium1; criteria_kolom2; criterium2)

• som_kolom: De gegevenskolom om op te tellen.
  • criteria_kolom1: De gegevenskolom om te checken op criterium1.
  • criterium1: Het patroon of de test om toe te passen op criteria_kolom1.
  • criteria_kolom2: Extra gegevenskolommen om te checken.
  • criterium2: Extra criteria om te checken.
Tip: Je kunt geen som retourneren voor meerdere kolommen.

Gebruiksvoorbeelden

SOMMEN.ALS(A1:A10; B1:B10; ">20")

SOMMEN.ALS(A1:A10; B1:B10; ">20"; C1:C10; "<30")

SOMMEN.ALS(C1:C100; E1:E100; "Ja")

Syntaxis

SOMMEN.ALS(som_bereik; criteria_bereik1; criterium1; [criteria_bereik2; criterium2; ...])

• som_bereik: Het bereik om op te tellen.

• criteria_bereik1: Het bereik om te checken op criterium1.

• criterium1: het patroon dat of de test die wordt toegepast op criteria_bereik1.

• criteria_bereik2; criterium2; ... [OPTIONEEL]: Extra bereiken en criteria om te checken.

Zie ook

SOM: Retourneert de som van een reeks getallen en/of cellen.

SOM.ALS: Retourneert een voorwaardelijke som van een bereik.

KWADRATENSOM: Retourneert de som van de kwadraten van een reeks getallen en/of cellen.

SOM.MACHTREEKS: Retourneert met de opgegeven parameters x, n, m en a, de machtreeks a1xn + a2x(n+m) + ... + aix(n+(i-1)m), waarbij 'i' het aantal ingevoerde waarden in het bereik 'a' is.

QUOTIENT: Retourneert een getal gedeeld door een ander getal, zonder de rest.

PRODUCT: Retourneert het resultaat van de vermenigvuldiging van een reeks getallen.

MULTIPLY: Retourneert het product van twee getallen. Equivalent aan de operator '*'.

MINUS: Retourneert het verschil van twee getallen. Equivalent aan de operator '-'.

DBSOM: Retourneert de som van waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DIVIDE: Retourneert een getal gedeeld door een ander getal. Equivalent aan de operator '/'.

AANTAL.ALS: Retourneert een voorwaardelijk aantal in een bereik.

ADD: Retourneert de som van twee getallen. Equivalent aan de operator '+'.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.