Funktionen SUM.HVISER

Returnerer summen af et område afhængigt af flere kriterier.

SUM.HVISER til BigQuery

Returnerer en betinget sum af en datakolonne afhængigt af flere kriterier.

Eksempel på brug

=SUM.HVISER(tabelnavn!lager; tabelnavn!frugt; "Æble"; tabelnavn!pris; ">5")

Syntaks

SUM.HVISER(sumkolonne; kriteriekolonne1; kriterie1; kriteriekolonne2; kriterie2)

• sumkolonne – datakolonnen, der skal opsummeres.
  • kriteriekolonne1 – datakolonnen, der skal tjekkes i forhold til kriterie1.
  • kriterie1 – det mønster eller den test, der skal anvendes på kriteriekolonne1.
  • kriteriekolonne2 – ekstra datakolonner, der skal tjekkes.
  • kriterie2 – ekstra kriterier, der skal tjekkes.
Tip! Returnering af sum på tværs af flere kolonner understøttes ikke.

Eksempel på brug

SUM.HVISER(A1:A10, B1:B10, ">20")

SUM.HVISER(A1:A10, B1:B10, ">20", C1:C10, "<30")

SUM.HVISER(C1:C100, E1:E100, "Ja")

Syntaks

SUM.HVISER(sumområde, kriterieområde1, kriterie1, [kriterieområde2, kriterie2, ...])

• sumområde – det område, der skal opsummeres.

• kriterieområde1 – det område, der skal vurderes ift. kriterie1.

• kriterie1 – det mønster eller den test, der skal anvendes på kriterieområde1.

• kriterieområde2, kriterie2, ... - [ VALGFRIT ] – Yderligere områder og kriterier, der skal undersøges.

Se også

SUM: Returnerer summen af en række tal og/eller celler.

SUM.HVIS: Returnerer en betinget sum for et område.

SUMKV: Returnerer summen af kvadratet af en række tal og/eller celler.

SERIESSUM: Ud fra parametrene x, n, m og a returneres summen af potensrækken a1xn + a2x(n+m) + ... + aix(n+(i-1)m), hvor i er antallet af elementer i området "a".

KVOTIENT: Returnerer ét tal divideret med et andet uden rest.

PRODUKT: Returnerer resultatet af en multiplicering af en række tal.

MULTIPLY: Returnerer produktet af to tal. Svarer til operatoren "*".

MINUS: Returnerer forskellen mellem to tal. Svarer til operatoren "-".

DSUM: Returnerer summen af værdierne fra en matrix eller et område, der ligner en databasetabel, ved hjælp af en SQL-lignende forespørgsel.

DIVIDE: Returnerer et tal divideret med et andet. Svarer til operatoren "/".

TÆL.HVIS: Returnerer en betinget optælling i et område.

ADD: Returnerer summen af to tal. Svarer til operatoren "+".

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.