REGEXMATCH

Of een stuk tekst overeenkomt met een reguliere expressie.

Gebruiksvoorbeeld

REGEXMATCH("Spreadsheets"; "S.r")

Syntaxis

REGEXMATCH(tekst; reguliere_expressie)

• tekst: de tekst die wordt vergeleken met de reguliere expressie.

• reguliere_expressie: de reguliere expressie waarmee de tekst wordt vergeleken.

Opmerkingen

• Google-producten gebruiken RE2 voor reguliere expressies. Google Spreadsheets ondersteunt RE2 met uitzondering van overeenkomende Unicode-tekenklassen. Meer informatie over het gebruik van RE2-expressies.
  • Deze functie werkt alleen met tekst (niet met getallen) als invoer en retourneert tekst als uitvoer. Als je een getal verwacht als uitvoer, kun je de functie WAARDE in combinatie met deze functie gebruiken. Worden getallen gebruikt als invoer, converteer ze dan naar tekst met de functie TEKST.

Zie ook

REGEXEXTRACT: Extraheert de eerste overeenkomende subtekenreeksen op basis van een reguliere expressie.

REGEXREPLACE: Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks met reguliere expressies.

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

VERVANGEN: Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.