ERSÄTT (REPLACE)

Ersätter en del av en textsträng med en annan textsträng.

Exempelanvändning

ERSÄTT("Kalkylark"; 1; 6; "Djurp")

Syntax

ERSÄTT(text; position; längd; ny_text)

• text – texten av vilken en del byts ut.

• position – positionen där ersättningen inleds (börjar vid 1).

• längd – antal tecken som ska ersättas i texten.

• ny_text – texten som infogas i den ursprungliga texten.

Kommentarer

• Denna funktion returnerar text som utdata. Om du vill ha ett tal som utdata kan du testa att använda funktionen VÄRDE tillsammans med den här funktionen.

Se även

REGEXREPLACE: Ersätter en del av en textsträng med en annan textsträng med reguljära uttryck.

BYT.UT: Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.