VERVANGEN (REPLACE)

Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks.

Gebruiksvoorbeeld

VERVANGEN("Spreadsheets", 1, 6, "Bed")

Syntaxis

VERVANGEN(text, position, length, new_text)

• tekst: de tekst waarvan een gedeelte wordt vervangen.

• positie: de positie waar de vervanging begint (vanaf 1).

• lengte: het aantal tekens in de tekst dat wordt vervangen.

• nieuwe_tekst: de tekst die wordt ingevoegd in de oorspronkelijke tekst.

Opmerkingen

• Deze functie retourneert tekst als uitvoer. Als u een getal verwacht, kunt u de functie WAARDE in combinatie met deze functie gebruiken.

Zie ook

REGEXREPLACE: Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks met reguliere expressies.

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.