REGEXEXTRACT

Noutaa ensimmäiset vastaavat alimerkkijonot säännöllisen lausekkeen mukaan.

Esimerkkikäyttö

=REGEXEXTRACT("Suosikkilukuni on 241, mutta ystäväni suosikki on 17", "\d+")

Vinkki: REGEXEXTRACT palauttaa tässä esimerkissä arvon "241", koska funktio palauttaa ensimmäisen lauseketta vastaavan tapauksen.

Syntaksi

REGEXEXTRACT(teksti, säännöllinen_lauseke)

• teksti ‒ Tekstisyöte.

• säännöllinen_lauseke – Ensimmäinen tätä lauseketta vastaava osa arvosta teksti palautetaan.

Sisältöryhmät

Sisältöryhmien avulla on mahdollista palauttaa useita tuloksia. Sisältöryhmä on kokonaisuuden osa, joka voidaan laittaa sulkeisiin. Jos sisältöryhmiä ei ole käytössä, funktio palauttaa koko vastaavuuden.

Esimerkkikäyttö

=REGEXEXTRACT("Tekstistä voi myös hakea useita arvoja.”; “Tekstistä voi myös (\w+) useita (\w+).”)

Vinkki: Yllä oleva esimerkki palauttaa kaksi datasaraketta, yhden arvolle "hakea" ja toisen arvolle "arvoja".

Huomioitavaa

• Googlen tuotteet käyttävät RE2:ta säännöllisissä lausekkeissa. Google Sheets tukee RE2:ta, mutta ei Unicode-merkkien luokkien vastaavuutta. Lue lisää RE2-lausekkeiden käytöstä.
  • Tämä funktio toimii ainoastaan tekstisyötteiden (ei lukujen) kanssa ja sen palauttama tulos on tekstiä. Jos tulokseksi halutaan luku, kokeile ARVO-funktiota tämän funktion yhteydessä. Jos syötteenä käytetään lukuja, muunna ne tekstiksi TEKSTI-funktion avulla.

Katso myös

REGEXMATCH: Ilmaisee, vastaako tekstikatkelma säännöllistä lauseketta.

REGEXREPLACE: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla käyttämällä säännöllisiä lausekkeita.

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

KORVAA: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla.

Esimerkkejä