INDEX

Retourneert de inhoud van een cel die wordt gedefinieerd met een rij- en kolomverschuiving.

Voorbeelden

Een kopie maken

Naam van de gast Dieetwensen Uitnodiging gestuurd Tafelnummer
David Vegetarisch Nee 3
Bob Geen Nee 5
David Geen Ja 1
Nancy Geen Nee 4
Mary Vegetarisch Ja 2

Formule Uitvoer van de formule
=INDEX(A2:D6, 2, 1) Bob
=INDEX(A2:D6, 4, 4) 4
=INDEX(A2:D6,1,1) David
=INDEX(A1:D6, 6, 2) Vegetarisch

Formule Uitvoer van de formule
=INDEX(A2:D6, 2, 0) Bob Geen Nee 5

Formule Uitvoer van de formule
=INDEX(A2:D6, 0, 4) 3
5
1
4
2

Retourneert de cel(len) die door de indexwaarde is/zijn gevonden in het bereik waarnaar wordt verwezen.

Gebruiksvoorbeeld

INDEX(A1:C20, 5, 1)

Syntaxis

INDEX(verwijzing; [rij], [kolom])

• verwijzing: het bereik van cellen waaruit de waarden worden geretourneerd

• rij [OPTIONEEL - standaardwaarde 0]: de index van de rij die moet worden geretourneerd vanuit het bereik van cellen waarnaar wordt verwezen

• kolom [OPTIONEEL - standaardwaarde 0]: de index van de kolom die moet worden geretourneerd vanuit het bereik van cellen waarnaar wordt verwezen

INDEX en MATCH gebruiken

INDEX en MATCH kunnen samen worden gebruikt om meer geavanceerde en dynamische opzoekbewerkingen uit te voeren.

• Tip: Gebruik VERT.ZOEKEN als de op te zoeken waarde links van het gewenste kenmerk staat dat moet worden geretourneerd. INDEX en MATCH kunnen worden gebruikt onafhankelijk van waar de op te zoeken waarde zich in de dataset bevindt.
Naam van de gast Dieetwensen Uitnodiging gestuurd Tafelnummer
David Vegetarisch Nee 3
Bob Geen Nee 5
David Geen Ja 1
Nancy Geen Nee 4
Mary Vegetarisch Ja 2

Doel Formule Uitvoer van de formule Opmerking
De dieetwensen van Mary opzoeken =VERT.ZOEKEN("Mary", A1:D6, 2, onwaar) Vegetarisch Zowel zoeksleutel als index is hardgecodeerd
De dieetwensen van Mary opzoeken =INDEX(A1:D6, MATCH("Mary", A1:A6, 0), 2) Vegetarisch Rijnummer is dynamisch en kolomnummer is hardgecodeerd
De dieetwensen van Mary opzoeken =INDEX(A1:D6, MATCH("Mary", A1:A6, 0), MATCH("Dieetwensen", A1:D1, 0)) Vegetarisch Zowel rijnummer als kolomnummer is dynamisch
Opzoeken wie er aan tafel 2 zit Met gebruik van VERT.ZOEKEN: dit is niet mogelijk N.v.t. VERT.ZOEKEN kan alleen worden gebruikt als de op te zoeken waarde zich links bevindt van het gewenste kenmerk dat moet worden geretourneerd
Opzoeken wie er aan tafel 2 zit =INDEX(A1:D6, MATCH(2, D1:D6, 0), MATCH("Naam van gast", A1:D1, 0)) Mary INDEX en MATCH kunnen worden gebruikt onafhankelijk van waar de op te zoeken waarde zich bevindt ten opzichte van het gewenste kenmerk dat moet worden geretourneerd

Zie ook

MATCH: Retourneert de relatieve positie van een item in een bereik dat overeenkomt met een opgegeven waarde.

OFFSET: Retourneert een verwijzing naar een bereik die een opgegeven aantal rijen en kolommen is verschoven ten opzichte van de oorspronkelijke celverwijzing.

Opmerkingen

• Als je rij of kolom instelt op 0, retourneert INDEX de matrix van waarden voor de hele kolom of rij.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.