BYT.UT (SUBSTITUTE)

Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

Exempelanvändning

BYT.UT("sök efter det";"sök efter";"Google")

BYT.UT(A2;"new york";"New York")

BYT.UT("2 januari 2012";2;3;1)

Syntax

BYT.UT(text_att_söka, sök_efter, ersätt_med, [antal_förekomster])

• text_att_söka – texten som ska genomsökas efter det som ersättas.

• sök_efter – strängen som eftersöks i text_att_söka.

• sök_efter matchar både med delar av ord och hela ord. Om du gör en sökning på "klar" ersätts även text i "cyklarna".
  • ersätt_med – strängen som ersätter sök_efter.

• antal_förekomster[VALFRITT] – förekomsten av sök_efter inom text_att_söka som ersätts av ersätt_med. Som standard ersätts alla förekomster av sök_efter, men om antal_förekomster anges, ersätts endast den angivna förekomsten av sök_efter.

Kommentarer

• BYT.UT kan användas för att ersätta en eller alla förekomster av en sträng i text_att_söka. Det går inte att använda funktionen till att ersätta flera, men inte alla, förekomster inom ett enskilt anrop.
  • Denna funktion returnerar text som utdata. Om du vill ha ett tal som utdata kan du testa att använda funktionen VÄRDE tillsammans med den här funktionen.

Se även

TEXT: Omvandlar ett tal till text enligt ett angivet format.

ERSÄTT: Ersätter en del av en textsträng med en annan textsträng.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.