SUBSTITUEREN (SUBSTITUTE)

Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

Gebruiksvoorbeelden

SUBSTITUEREN("search for it","search for","Google")

SUBSTITUEREN(A2,"new york","New York")

SUBSTITUEREN("January 2, 2012",2,3,1)

Syntaxis

SUBSTITUEREN(text_to_search, search_for, replace_with, [occurrence_number])

• zoektekst: de tekst waarin wordt gezocht en vervangen.

• zoeken_naar: de tekenreeks waarnaar wordt gezocht in zoektekst.

• Er worden overeenkomsten van zoeken_naar gevonden met zowel gedeelten van woorden als hele woorden. Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'vast', wordt ook tekst vervangen in 'vuurvast'.
  • vervangen_door: de tekenreeks waardoor zoeken_naar wordt vervangen.

• instantienummer [ OPTIONEEL ]: de instantie van zoeken_naar in zoektekst die moet worden vervangen door vervangen_door. Standaard worden alle instanties van zoeken_naar vervangen. Als u instantienummer opgeeft, wordt alleen de opgegeven instantie van zoeken_naar vervangen.

Opmerkingen

• SUBSTITUEREN kan worden gebruikt om één of alle instanties van een tekenreeks in zoektekst te vervangen. De functie kan niet worden gebruikt om in één keer meerdere maar niet alle instanties te vervangen.
  • Deze functie retourneert tekst als uitvoer. Als u een getal verwacht, kunt u de functie WAARDE in combinatie met deze functie gebruiken.

Zie ook

TEKST: Converteert een getal naar tekst op basis van een opgegeven notatie.

VERVANGEN: Vervangt een gedeelte van een teksttekenreeks door een andere teksttekenreeks.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.