VAIHDA (SUBSTITUTE)

Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

Esimerkkikäyttö

VAIHDA("hae sitä";"hae";"Google")

VAIHDA(A2;"new york";"New York")

VAIHDA("2. tammikuuta 2012";2;3;1)

Syntaksi

VAIHDA(haettava_teksti; hae; korvaa, [esiintymien_määrä])

• haettava_teksti – Teksti, josta haetaan ja korvataan.

• hae – Merkkijono, jota haetaan haettava_teksti-argumentista.

• hae hakee vastineita sanojen osista ja kokonaisista sanoista. Siksi sanan "aita" haku korvaa myös sanassa "haitari" olevan tekstin.
  • korvaa – Merkkijono, jolla hae-argumentti korvataan.

• esiintymien_määrä[VALINNAINEN] – haettava_teksti-argumentissa esiintyvien hae-argumentin arvojen määrä, joka korvataan korvaa-argumentin arvolla. Oletuksena kaikki hae-argumentin esiintymät korvataan. Jos esiintymien_määrä on määritetty, vain kyseinen määrä hae-argumentin esiintymiä korvataan.

Huomioitavaa

• VAIHDA-funktiota käyttämällä voidaan korvata haettava_teksti-argumentin sisältämän merkkijonon yksi esiintymä tai kaikki esiintymät. Sitä ei voi käyttää useiden mutta ei kaikkien esiintymien korvaamiseen yhdellä haulla.
  • Tämän funktion palauttama tulos on tekstiä. Jos haluat tulokseksi luvun, kokeile käyttää tämän funktion kanssa ARVO-funktiota.

Katso myös

TEKSTI: Muuntaa luvun tekstiksi määritetyn muodon mukaan.

KORVAA: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla.

Esimerkkejä