ROMEINS (ROMAN)

Maakt een getal op in Romeinse cijfers.

Gebruiksvoorbeeld

ROMEINS(499;0)

ROMEINS(A2)

Syntaxis

ROMEINS(getal; [afzwakking_regels])

• getal: het getal, van 1 t/m 3999, dat wordt opgemaakt.

• afzwakking_regels [OPTIONEEL - standaardwaarde 0]: de mate waarin traditionele syntactische regels worden afgezwakt, van 0 t/m 4.

• 0 staat voor strikte volgorderegels, waarbij I alleen voor V en X mag staan, V alleen voor X mag staan, X alleen voor L en C mag staan, L alleen voor C mag staan en C alleen voor D en M mag staan. Dus ROMEINS(499;0) is CDXCIX.

• 1 staat voor een afzwakking waarbij V voor L en C mag staan en L voor D en M mag staan. Dus ROMEINS(499;1) is LDVLIV.

• 2 staat voor een verdere afzwakking waarbij I voor precede L en C mag staan en X voor D en M mag staan. Dus ROMEINS(499;2) is XDIX.

• 3 staat voor een verdere afzwakking waarbij V voor D en M mag staan. Dus ROMEINS(499;3) is VDIV.

• 4 staat voor een verdere afzwakking waarbij I voor D en M mag staan. Dus ROMEINS(499;4) is ID.

Zie ook

ARABISCH: Berekent de waarde van een Romeins getal.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.