ROMAN

Muuntaa numerot roomalaisiksi numeroiksi.

Esimerkkikäyttö

ROMAN(499;0)

ROMAN(A2)

Syntaksi

ROMAN(luku; [säännön_lievennys])

• luku – Muunnettava luku väliltä 1–3 999 raja-arvot mukaan lukien.

• säännön_lievennys[VALINNAINEN – 0 oletuksena] – Asteikko, jonka mukaan perinteisiä syntaksisääntöjä voidaan lieventää. Arvojen on oltava välillä 0–4 raja-arvot mukaan lukien.

• 0 ilmaisee tiukkoja järjestyssääntöjä, jolloin I voi olla vain ennen lukuja V ja X, V voi olla vain ennen lukua X, X voi olla vain ennen lukuja L ja C, L voi olla vain ennen lukua C ja C voi olla vain ennen lukuja D ja M. Siksi ROMAN(499;0) on CDXCIX.

• 1 ilmaisee lievennystä, jolloin V voi olla ennen lukuja L ja C ja L voi olla ennen lukuja D ja M. Siksi ROMAN(499;1) on LDVLIV.

• 2 ilmaisee lievennystä, jolloin I voi olla ennen lukuja L ja C ja X voi olla ennen lukuja D ja M. Siksi ROMAN(499;2) on XDIX.

• 3 ilmaisee lisälievennystä, jolloin V voi olla ennen lukuja D ja M. Siksi ROMAN(499;3) on VDIV.

• 4 ilmaisee lisälievennystä, jolloin I voi olla ennen lukuja D ja M. Siksi ROMAN(499;4) on ID.

Katso myös

ARABIA: Laskee roomalaisen numeraalin arvon.

Esimerkkejä