POISTA.VÄLIT-funktio (TRIM)

Poistaa välilyönnit tekstin alusta ja lopusta sekä ylimääräiset, toistetut välilyönnit tekstistä.

Esimerkkikäyttö

POISTA.VÄLIT(" lorem ipsum")

POISTA.VÄLIT(A2)

Syntaksi

POISTA.VÄLIT(teksti)

• teksti – Merkkijono, josta välit poistetaan, tai viittaus merkkijonon sisältävään soluun.

Huomioitavaa

• Google Sheets poistaa välit solujen tekstisyötteestä oletuksena.

• On tärkeää käyttää POISTA.VÄLIT-funktiota, kun tekstiä käytetään kaavoissa tai datan vahvistamisessa, koska ennen tekstiä tai sen jälkeen olevilla väleillä on merkitystä.

• POISTA.VÄLIT poistaa kaikki välit tekstimerkkijonosta ja jättää vain yhden välin sanojen väliin.

• Välilyöntejä tai sitovia välilyöntejä ei poisteta.

Katso myös

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

KORVAA: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla.

Esimerkkejä