TEXT

Omvandlar ett tal till text enligt ett angivet format.

Exempel

Kopiera

Exempelanvändning

TEXT(1;23;"0,00$")

TEXT(A2;"#,###")

TEXT(24,"#,0?")

TEXT(DATUM(1969;7;20);"åååå-MM")

Syntax

TEXT(tal; format)

• tal – talet, datumet eller tiden som formateras.

• format – mönstret enligt vilket talet formateras, inom citattecken.

• 0 visar nollor om ett tal har färre siffror än vad som anges i formatet. Exempel: TEXT(12,3;"000,00") ger 012,30. Tal som har fler siffror till höger om decimaltecknet än mönstret avrundas till den angivna antalet decimaler. Exempel: TEXT(12,305;"00,00") ger 12,31.

• # liknar 0 men tvingar inte fram nollor på någon sida av decimaltecknet. Exempel TEXT(12,3;"##,.##") ger 12,3.

Kommentarer

• Argumentet format till TEXT får inte innehålla asterisker (*).

• TEXT har inte stöd för mönstret ? i Google Kalkylark.

• TEXT har inte stöd för bråkformat.

• TEXT har stöd för följande datum och klockslag:

• d för dagen i månaden som en eller två siffror.

• dd för dagen i månaden som två siffror.

• ddd för veckodagens förkortning.

• dddd för veckodagens fullständiga namn.

• m för månaden på året som en eller två siffror eller för antalet minuter i ett klockslag. Månad används såvida koden inte anges med timmar och sekunder som del av ett klockslag.

• mm för månaden på året som två siffror eller för antalet minuter i ett klockslag. Månad används såvida koden inte anges med timmar och sekunder som del av ett klockslag.

• mmm för månadens förkortning.

• mmmm för månadens fullständiga namn.

• mmmmm för första bokstaven i månaden.

• yy för året som två siffror.

• yyyy för året som fyra siffror.

• HH för timmen i ett tidsformat på 24-timmar.

• hh för timmen i ett tidsformat på 12-timmar.

• ss för sekunder i ett klockslag.

• ss.000 för millisekunder i ett klockslag.

• AM/PM för att visa timmar utifrån ett tidsformat på 12 timmar. AM eller PM visas beroende tid på dygnet.

• Observera att det inte går att bland mönster för datum/klockslag och # eller 0.

Se även

T: Returnerar strängargument som text.

FASTTAL: Formaterar ett tal med ett fast antal decimaler.

DOLLAR: Formaterar ett tal till nationellt valutaformat.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.