TEKST (TEXT)

Converteert een getal naar tekst op basis van een opgegeven notatie.

Gebruiksvoorbeeld

TEKST(1,23;"$0,00")

TEKST(A2;"#.###")

TEKST(24;"#,0?")

TEKST(DATUM(1969;7;20);"yyyy-MM")

Syntaxis

TEKST(getal; notatie)

• getal: het getal, de datum of de tijd waarvoor de notatie wordt opgemaakt.

• notatie: het patroon waarmee het getal tussen aanhalingstekens wordt opgemaakt.

• 0 betekent dat nullen worden weergegeven als een getal minder cijfers heeft dan de opgegeven notatie. TEKST(12,3;"000,00") levert bijvoorbeeld 012,30 op. Cijfers die meer cijfers achter de komma hebben dan het patroon worden afgerond op het opgegeven aantal decimalen. TEKST(12,305;"00,00") levert bijvoorbeeld 12,31 op.

• # lijkt op 0 met het verschil dat er geen nullen voor of achter de komma worden toegevoegd. TEKST(12,3;"###.##") levert bijvoorbeeld 12,3 op.

Opmerkingen

• Het argument notatie van TEKST mag geen sterretje (*) bevatten.

• TEKST ondersteunt het patroon ? niet in Google Spreadsheets.

• TEKST ondersteunt geen notatiepatronen voor breuken.

• TEKST ondersteunt de volgende patronen voor datums en tijden:

• d voor de dag van de maand als een of twee cijfers.

• dd voor de dag van de maand als twee cijfers.

• ddd voor een afkorting van de dag van de week.

• dddd voor de volledige naam van de dag van de week.

• m voor de maand van het jaar als een of twee cijfers of het aantal minuten in een tijdstip. De maand wordt gebruikt tenzij uren of seconden naast deze code worden vermeld als onderdeel van een tijdstip.

• mm voor de maand van het jaar als twee cijfers of het aantal minuten in een tijdstip. De maand wordt gebruikt tenzij uren of seconden naast deze code worden vermeld als onderdeel van een tijdstip.

• mmm voor een afkorting van de maand.

• mmmm voor de volledige naam van de maand.

• mmmmm voor de eerste letter van de maand.

• yy voor het jaar als twee cijfers.

• yyyy voor het jaar als vier cijfers.

• HH voor het uur van de dag volgens een 24-uursklok.

• hh voor het uur van de dag volgens een 12-uursklok.

• ss voor de seconden van een tijdstip.

• ss,000 voor de milliseconden van een tijdstip.

• AM/PM om bij het uur van een 12-uursklok aan te geven of het voormiddag of namiddag is.

• N.B. Datum/tijdpatronen kunnen niet worden gecombineerd met # of 0.

Zie ook

T: Retourneert tekenreeksargumenten als tekst.

VAST: Maakt een getal op met een vast aantal decimalen.

EURO: Maakt een getal op met de valutanotatie die specifiek is voor de locatie.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.