TEKSTI (TEXT)

Muuntaa luvun tekstiksi määritetyn muodon mukaan.

Esimerkkejä

Luo kopio

Esimerkkikäyttö

TEKSTI(1,23;"$0,00")

TEKSTI(A2;"#,###")

TEKSTI(24;"#,0?")

TEKSTI(PÄIVÄYS(1969,7,20);"yyyy-MM")

Syntaksi

TEKSTI(luku; muoto)

• luku – Muotoiltava luku, päiväys tai kellonaika.

• muoto – Malli, jonka mukaan luku muotoillaan. Kirjoitetaan lainausmerkeissä.

• 0 pakottaa nollien näyttämisen, jos luvussa on vähemmän numeroita kuin muoto määrittää. Esimerkiksi TEKSTI(12,3;"000,00") tuottaa muodon 012,30. Luvut, joissa desimaalipilkun oikealla puolella on enemmän numeroita kuin mallissa, pyöristetään ilmoitettuun numeromäärään. Esimerkiksi TEKSTI(12,305;"00,00") tuottaa tuloksen 12,31.

• # muistuttaa arvoa 0, mutta se ei pakota nollien näyttämistä desimaalipilkun kummallakaan puolella. Esimerkiksi TEKSTI(12,3;"###,##") tuottaa muodon 12,3.

Huomioitavaa

• TEKSTI-funktion muoto-argumentti ei voi sisältää tähteä (*).

• TEKSTI ei tue ? -mallia Google Sheetsissä.

• TEKSTI ei tue murtolukumalleja.

• TEKSTI tukee seuraavia päiväys- ja kellonaikamalleja:

• d yksi- tai kaksinumeroiselle päivälle.

• dd kaksinumeroiselle päivälle.

• ddd viikonpäivän lyhenteelle.

• dddd viikonpäivän koko nimelle.

• m yksi- tai kaksinumeroiselle kuukaudelle tai minuuttien määrälle kellonajassa. Kuukautta käytetään, ellei koodin yhteydessä ole ilmoitettu tunteja tai sekunteja kellonajan osana.

• mm kaksinumeroiselle kuukaudelle tai minuuttien määrälle kellonajassa. Kuukautta käytetään, ellei koodin yhteydessä ole ilmoitettu tunteja tai sekunteja kellonajan osana.

• mmm kuukauden lyhenteelle.

• mmmm kuukauden koko nimelle.

• mmmmm kuukauden ensimmäiselle kirjaimelle.

• yy kaksinumeroiselle vuodelle.

• yyyy nelinumeroiselle vuodelle.

• HH tunnille 24 tunnin kellossa.

• hh tunnille 12 tunnin kellossa.

• ss sekunneille kellonajassa.

• ss.000 millisekunneille kellonajassa.

• AM/PM kellonajan näyttämiselle 12 tunnin kellossa. AM tai PM näytetään vuorokaudenajan mukaan.

• Huomaa, että päiväys-/kellonaikamalleja ja #- tai 0-arvoja ei voi sekoittaa.

Katso myös

T: Palauttaa merkkijonon argumentit tekstinä.

KIINTEÄ: Muuntaa luvun desimaalien kiinteän lukumäärän mukaan.

VALUUTTA: Muuntaa luvun maakohtaiseen valuuttamuotoon.