SPLIT-funktio

Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

Esimerkkejä

Luo kopio

Esimerkkikäyttö

SPLIT("1;2;3"; ";")

SPLIT("Yorick parka";" ")

SPLIT(A; ";")

Syntaksi

SPLIT(teksti; erotin; [jaa_jokaisen_mukaan]; [poista_tyhjä_teksti])

• teksti – Jaettava teksti.

• erotin – Merkki tai merkit, joilla teksti-argumentti jaetaan.

• Oletuksena jokainen erotin-argumentin merkki otetaan huomioon erikseen eli jos erotin on "tuo", teksti jaetaan merkkien "t", "u" ja "o" ympäriltä. Ota tämä toiminto pois päältä asettamalla jaa_jokaisen_mukaan-argumentin arvoksi EPÄTOSI.
  • jaa_jokaisen_mukaan[VALINNAINEN – TOSI oletuksena] – Määrittää, jaetaanko teksti jokaisen erotin-argumentin sisältämän merkin ympäriltä.

• poista_tyhjä_teksti – [VALINNAINEN – TOSI oletuksena] – Määrittää, poistetaanko tyhjät tekstiviestit jaon tuloksista. Oletuksena peräkkäiset erottimet käsitellään yhtenä (jos TOSI). Jos EPÄTOSI, tyhjien solujen arvot lisätään peräkkäisten erottimien väliin.

Huomioitavaa

• Huomaa, että itse tulos ei sisällä merkkiä tai merkkejä, joiden ympäriltä merkkijono jaetaan.

Katso myös

KETJUTA: Liittää merkkijonot toisiinsa.