SPLIT

Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

Exempel

Kopiera

Exempelanvändning

SPLIT("1;2;3"; ";")

SPLIT("Far åt pipsvängen";" ")

SPLIT(A1; ";")

Syntax

SPLIT(text; avgränsare; [dela_vid_varje]; [ta_bort_tom_text]

• text - texten som ska delas upp.

• avgränsare – tecknet eller tecknen som används till att dela text.

• Som standard används varje enskilt tecken i avgränsare, om t.ex. avgränsare är den delas text upp runt tecknen d, e och n. Ställ in dela_vid_varjeFALSKT för att inaktivera den funktionen.
  • dela_vid_varje[VALFRITT – SANT som standard] – Om text ska delas runt varje enskilt tecken i avgränsare.

• ta_bort_tom_text – [VALFRITT – SANT som standard] – om tom text ska tas bort från det uppdelade resultatet. Som standard behandlas efterföljande avgränsare som en (om SANT har angetts). Om FALSKT har angetts läggs tomma cellvärden till mellan flera avgränsare i följd.

Kommentarer

• Observera att tecknet eller tecknen som strängen delas upp runt inte finns i själva resultatet.

Se även

SAMMANFOGA: Sammanfogar strängar.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.