REP (REPT)

Returnerar angiven text upprepad ett antal gånger.

Exempelanvändning

REP("ha";4)

REP(A2;3)

Syntax

REP(text_att_upprepa; antal_upprepningar)

• text_att_upprepa – texten eller strängen som ska upprepas.

• antal_upprepningar – antalet gånger text_att_upprepas ska visas i det returnerade värdet.

• Värdet för antal_upprepningar får inte överskrida teckenbegränsningen för celler, vilket är 32 000 tecken. Om antal_upprepningar överskrider 32 000 tecken, returnerar REP felet #VALUE!.

Kommentarer

• REP infogar inte blanksteg mellan upprepningar av text_att_upprepa. Om du vill ha blanksteg mellan upprepningarna måste du lägga till ett blanksteg i slutet av värdet för text_att_upprepa. Det värdet som REP returnerar har minst ett extra blanksteg som kan tas bort med funktionen RENSA.

Se även

RENSA: Avlägsnar inledande, eftersläpande och upprepade blanksteg i texten.

BYT.UT: Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

SPLIT: Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.