HERHALING (REPT)

Retourneert opgegeven tekst die een aantal keer wordt herhaald.

Gebruiksvoorbeeld

HERHALING("ha";4)

HERHALING(A2;3)

Syntaxis

HERHALING(te_herhalen_tekst; aantal_herhalingen)

• te_herhalen_tekst: het teken of de tekenreeks die wordt herhaald.

• aantal_herhalingen: het aantal keer dat te_herhalen_tekst wordt weergegeven in de geretourneerde waarde.

• Het maximum aantal herhalingen is 100. Als aantal_herhalingen groter is dan 100, herhaalt HERHALING de tekst niet meer dan 100 keer.

Opmerkingen

• HERHALING voegt geen spaties in tussen herhalingen van te_herhalen_tekst. Als u spaties wilt invoegen, moet u een spatie toevoegen aan het einde van te_herhalen_tekst. Dan eindigt het resultaat van HERHALING op een spatie, die u kunt verwijderen met SPATIES.WISSEN.

Zie ook

SPATIES.WISSEN: Verwijdert voorloop-, volg- en herhaalde spaties uit tekst.

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

SPLIT: Splitst tekst rond een opgegeven teken of tekenreeks en plaatst elk fragment in een afzonderlijke cel in de rij.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.