TOISTA (REPT)

Palauttaa määritetyn tekstin, joka toistetaan tietyn määrän kertoja.

Esimerkkikäyttö

TOISTA("ha";4)

TOISTA(A2;3)

Syntaksi

TOISTA(toistettava_teksti; toistokertojen_määrä)

• toistettava_teksti – Toistettava merkki tai merkkijono.

• toistokertojen_määrä – toistettava_teksti-argumentin palautetussa arvossa näkymiskertojen määrä.

• toistokertojen_määrä ei voi ylittää solun merkkirajaa, joka on 32 000 merkkiä. Jos toistokertojen_määrä on suurempi kuin 32 000 merkkiä, TOISTA-funktio palauttaa #VALUE!-virheen.

Huomioitavaa

• TOISTA ei lisää välilyöntejä toistettava_teksti-argumentin toistojen väliin. Jos välit halutaan, toistettava_teksti-arvon loppuun on lisättävä väli. TOISTA-funktion palautusarvossa on vähintään yksi väli lopussa, joka voidaan poistaa POISTA.VÄLIT-funktiolla.

Katso myös

POISTA.VÄLIT: Poistaa välilyönnit tekstin alusta ja lopusta sekä ylimääräiset, toistetut välilyönnit tekstistä.

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

Esimerkkejä