INITIAL (PROPER)

Gör första bokstaven i varje ord i en angiven sträng till versal.

Exempelanvändning

INITIAL("maria eriksson")

INITIAL(A2)

Syntax

INITIAL(text_till_versaler)

• text_till_versaler – texten som returneras med den första bokstaven i varje ord som versal och alla andra bokstäver som gemener.

Kommentarer

• INITIAL är användbart för egennamn, t.ex. personnamn och geografiska plateser.

• INITIAL gör att varje ord i text_till_versaler inleds med stor bokstav och inte varje mening. Det är därför antagligen inte rätt verktyg för stycken och andra textblock.

• INITIAL omvandlar alla tecken som inte inleder ett ord till gemener, vilket kan orsaka problem med vissa strängar. Om du till exempel använder INITIAL("mcLeod") för att inleda efternamnet McLeod med stor bokstav blir resultatet i stället Mcleod.

Se även

VERSALER: Omvandlar en angiven sträng till versaler.

BYT.UT: Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

GEMENER: Omvandlar en angiven sträng till gemener.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.