BEGINLETTERS (PROPER)

Schrijft elk woord in een opgegeven tekenreeks met een hoofdletter.

Gebruiksvoorbeeld

BEGINLETTERS("europese unie")

BEGINLETTERS(A2)

Syntaxis

BEGINLETTERS(tekst)

• tekst: de tekst waarvan de eerste letter van elk woord met een hoofdletter wordt geschreven en alle andere letters in kleine letters.

Opmerkingen

• BEGINLETTERS is bruikbaar voor eigennamen, zoals namen van personen of geografische locaties.

• BEGINLETTERS laat ieder woord in tekst beginnen met een hoofdletter, niet alleen het eerste woord van een zin. Het is dus geen geschikte functie om alinea's of andere blokken tekst op te maken.

• BEGINLETTERS converteert alle tekens die niet aan het begin van een woord staan naar kleine letters. Dit kan problemen opleveren met bepaalde tekenreeksen. Als u bijvoorbeeld BEGINLETTERS("mcLeod") gebruikt om de achternaam McLeod met een hoofdletter te schrijven, is het resultaat "Mcleod".

Zie ook

HOOFDLETTERS: Converteert een opgegeven tekenreeks naar hoofdletters.

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

KLEINE.LETTERS: Converteert een opgegeven tekenreeks naar kleine letters.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.