EXTEXT (MID)

Returnerar ett segment i en sträng.

Exempelanvändning

EXTEXT("hämta detta";5,4)

EXTEXT(A2;3;5)

Syntax

EXTEXT(sträng; startar_vid; extraheringslängd)

• sträng – strängen som segmentet ska extraheras från.

• startar_vid – indexet till vänster om sträng som extraheringen ska starta vid. Det första tecknet i sträng har indexet 1.

• extraheringslängd – längden på segmentet som ska extraheras.

• Om slutet av värdet sträng nås innan tecknen för extraheringslängd har upptäckts returnerar EXTEXT tecken från startar_vid till slutet av sträng.

Kommentarer

• Om du vill returnera innehåll från startar vid till slutet av sträng ska du använda LÄNGD för att räkna ut längden på strängen som ska returneras i stället för att bara ange ett högt tal för extraheringslängd.

• Om du vill returnera innehåll i sträng från och med ett visst tecken eller en visst delsträng använder du SÖK för att hitta indexet för den önskade punkten.

Se även

BYT.UT: Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

SPLIT: Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

SÖK: Returnerar positionen där en sträng först hittades i texten, ignorerar skiftläge.

HÖGER: Returnerar en delsträng från slutet av en angiven sträng.

VÄNSTER: Returnerar en delsträng från början av en angiven sträng.

LÄNGD: Returnerar längden på en sträng.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.