POIMI.TEKSTI (MID)

Palauttaa merkkijonon segmentin.

Esimerkkikäyttö

POIMI.TEKSTI("nouda tämä";5;4)

POIMI.TEKSTI(A2;3;5)

Syntaksi

POIMI.TEKSTI(merkkijono; aloituskohta; osan_pituus)

• merkkijono – Merkkijono, josta segmentti poimitaan.

• aloituskohta – merkkijono-argumentin vasemmanpuoleinen indeksi, josta poimittava osa alkaa. Ensimmäisen merkkijono-argumentin merkin indeksi on 1.

• osan_pituus – Poimittavan segmentin pituus.

• Jos merkkijono-argumentin loppu saavutetaan ennen osan_pituus-argumentin merkkien esiintymistä, POIMI.TEKSTI palauttaa merkit aloituskohta-argumentista merkkijono-argumentin loppuun.

Huomioitavaa

• Jotta voit palauttaa sisällön aloituskohta-argumentista merkkijono-argumentin loppuun, laske palautettavan merkkijonon pituus käyttämällä PITUUS-funktiota sen sijaan, että määrittäisit suuren luvun osan_pituus-argumentille.

• Jotta voit palauttaa merkkijono-argumentin sisällön, joka alkaa tietyllä merkillä tai alimerkkijonolla, etsi halutun pisteen indeksi käyttämällä KÄY.LÄPI-funktiota.

Katso myös

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

KÄY.LÄPI: Palauttaa sijainnin, jossa merkkijono esiintyy tekstissä ensimmäisenä. Kirjainkoolla ei ole merkitystä.

OIKEA: Palauttaa alimerkkijonon määritetyn merkkijonon lopusta.

VASEN: Palauttaa alimerkkijonon määritetyn merkkijonon alusta.

PITUUS: Palauttaa merkkijonon pituuden.

Esimerkkejä