Funktionen SAMMANFOGA

Sammanfogar strängar.

Exempelanvändning

SAMMANFOGA("Välkommen", " ", "till", " ", "Kalkylark!")

SAMMANFOGA(A1,A2,A3)

SAMMANFOGA(A2:B7)

Syntax

SAMMANFOGA(sträng1; [sträng2; …])

• sträng1 – den första strängen.

• sträng2 …[VALFRITT] – ytterligare strängar som ska läggas till i följd.

Kommentarer

• När ett intervall som är både bredare och högre än 1 anges läggs cellvärderna till över rader och inte ned genom kolumner. Det innebär att SAMMANFOGA(A2:B7) motsvarar SAMMANFOGA(A2;B2;A3;B3; … ; A7;B7).

Se även

SPLIT: Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

JOIN: Sammanfogar elementen från en eller flera endimensionella matriser med en angiven avgränsare.

Exempel

Kopiera

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.