KETJUTA-funktio (CONCATENATE)

Liittää merkkijonot toisiinsa.

Esimerkkikäyttö

KETJUTA("Tervetuloa"; " "; "käyttämään"; " "; "Sheetsia!")

KETJUTA(A1;A2;A3)

KETJUTA(A2:B7)

Syntaksi

KETJUTA(merkkijono1; [merkkijono2; ...])

• merkkijono1 – Alkuperäinen merkkijono.

• merkkijono2 ...[ VALINNAINEN] – Muut merkkijonot, jotka liitetään järjestyksessä.

Huomautuksia

• Kun määritetään väli, jossa sekä leveys että korkeus ovat suurempia kuin 1, solujen arvot liitetään riveittäin vasemmalta oikealle, ei sarakkeittain ylhäältä alas. Se tarkoittaa, että KETJUTA(A2:B7) on sama kuin KETJUTA(A2;B2;A3;B3; ... ; A7;B7).

Katso myös

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

JOIN: Ketjuttaa yhden tai usean yksiulotteisen taulukon elementit määritetyllä erottimella.

Esimerkkejä

Luo kopio