CODE

Retourneert de numerieke Unicode-waarde van het eerste teken in de opgegeven tekenreeks.

Gebruiksvoorbeeld

CODE("a")

CODE(A1)

Syntaxis

CODE(tekenreeks)

• tekenreeks: de tekenreeks waarvoor de Unicode-waarde van het eerste teken wordt geretourneerd.

Opmerkingen

• Alleen het eerste teken in tekenreeks wordt verwerkt. De andere tekens worden genegeerd.

Zie ook

TEKEN: Converteert een nummer naar een teken op basis van de huidige Unicode-tabel.

Voorbeelden

Meer hulp nodig?

Probeer de volgende stappen:

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.