MERKKI (CHAR)

Muuntaa numeron merkiksi senhetkisen merkistökooditaulukon perusteella.

Esimerkkikäyttö

MERKKI(97)

MERKKI(HEKSADES("A3"))

MERKKI(A1)

Syntaksi

MERKKI(taulukon_numero)

• taulukon_numero – Nykyisestä Unicode-taulukosta etsittävän merkin numero desimaalimuodossa.

• taulukon_numeron on oltava luku desimaalimuodossa (kymmenkantainen). Monissa taulukoissa Unicode-arvot esitetään heksadesimaaleina (16-kantaisina). Muunna ne tässä tapauksessa HEKSADES-funktion avulla.

Huomautuksia

• Ajantasainen Unicode-taulukko on verkossa Unicode-sivustolla ja Wikipediassa.
  • Kaikki Unicode-merkit eivät näy oikein kaikissa tietokoneissa ja laitteissa. Tarvittaessa tietokoneeseen täytyy asentaa tiettyjä kirjasimia tai kieliä tai ottaa ne käyttöön.

Katso myös

KOODI: Palauttaa annetun merkkijonon ensimmäisen merkin numeerisen merkistökoodiarvon.

HEKSADES: HEKSADES-funktio muuntaa etumerkillisen heksadesimaaliluvun desimaalimuotoon.

Esimerkkejä