NORMALISEREN (STANDARDIZE)

Berekent de genormaliseerde equivalent van een willekeurige variabele, waarbij gemiddelde en standaarddeviatie van de verdeling zijn opgegeven.

Gebruiksvoorbeeld

NORMALISEREN(96;80;6,7)

NORMALISEREN(A2;A3;A4)

Syntaxis

NORMALISEREN(waarde; gemiddelde; standaarddeviatie)

• waarde: de waarde van de willekeurige variabele die wordt genormaliseerd.

• gemiddelde: het gemiddelde van de verdeling.

• standaarddeviatie: de standaarddeviatie van de verdeling.

Opmerkingen

• Voor een bepaalde gegevensset kunt u gemiddelde berekenen met GEMIDDELDE of gerelateerde functies en standaarddeviatie met STDEV of gerelateerde functies.

Zie ook

STDEV: Berekent de standaarddeviatie op basis van een steekproef.

GEMIDDELDE: Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset, waarbij tekst wordt genegeerd.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.