RECHTS (RIGHT)

Retourneert een subtekenreeks vanaf het einde van een opgegeven tekenreeks.

Gebruiksvoorbeeld

RECHTS(A2;2)

RECHTS("lorem ipsum")

Syntaxis

RECHTS(tekenreeks; [aantal_tekens])

• tekenreeks: de tekenreeks waaruit het rechterdeel wordt geretourneerd.

• aantal_tekens [OPTIONEEL - standaardwaarde 1]: het aantal tekens dat vanaf de rechterkant van tekenreeks wordt geretourneerd.

Opmerkingen

• 0 is een geldige invoer voor aantal_tekens, met als resultaat dat RECHTS de lege tekenreeks retourneert.

Zie ook

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

SPLIT: Splitst tekst rond een opgegeven teken of tekenreeks en plaatst elk fragment in een afzonderlijke cel in de rij.

DEEL: Retourneert een segment van een tekenreeks.

LINKS: Retourneert een subtekenreeks vanaf het begin van een opgegeven tekenreeks.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.