JOIN-funktio

Ketjuttaa yhden tai usean yksiulotteisen taulukon elementit määritetyllä erottimella.

Esimerkkikäyttö

JOIN(" ja ";{1;2;"1 2 3 4"})

JOIN(",";{1;2;3};{4;5;6})

JOIN("-";A1:A100)

Syntaksi

JOIN(erotin; arvo_tai_taulukko1; [arvo_tai_taulukko2; ...])

• erotin – Ketjutettujen arvojen väliin sijoitettava merkki tai merkkijono.

• erotin voidaan määrittää tyhjäksi, esim. JOIN(;{1;2;3}).
  • arvo_tai_taulukko1 – erotin-argumentilla toisiinsa liitettävä arvo tai arvot.

• arvo_tai_taulukko2; ...[ OPTIONAL ] – Muu arvo tai väli, joka liitetään erotin-argumentilla.

Huomautuksia

• Kun erotin jätetään pois, JOIN-funktion tulos vastaa KETJUTA-funktion tulosta.

Katso myös

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

KETJUTA: Liittää merkkijonot toisiinsa.

Esimerkkejä