FASTTAL (FIXED)

Formaterar ett tal med ett fast antal decimaler.

Exempelanvändning

FASTTAL(3,141592653;2)

FASTTAL(966364281;4;1)

Syntax

FASTTAL(tal; [antal_decimaler]; [åsidosätt_avgränsare])

• tal – talet som ska formateras.

• antal_decimaler[VALFRITT] – antalet decimaler som ska visas i resultatet.

• Om tal har färre signifikanta siffror än antal_decimaler läggs nollor till. Om argumentet har fler signifikanta siffror än antal_decimaler avrundas tal till det värdet för antal_decimaler i stället för att avkortas.
  • åsidosätt_avgränsare[VALFRITT –0 som standard] – huruvida avgränsaren för tusental som användas i vissa språk (t.ex. 1,000 blir 1000) ska åsidosättas. Avgränsare används om detta värde är 0 eller utelämnas och annars åsidosatta.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.