VAST (FIXED)

Maakt een getal op met een vast aantal decimalen.

Gebruiksvoorbeeld

VAST(3,141592653;2)

VAST(966364281;4;1)

Syntaxis

VAST(getal; aantal_decimalen; scheidingsteken_onderdrukken)

• getal: het getal dat wordt opgemaakt.

• aantal_decimalen: het aantal decimalen dat wordt weergegeven in het resultaat.

• Als getal minder significante cijfers heeft dan aantal_decimalen, worden nullen toegevoegd. Als getal meer significante cijfers heeft dan aantal_decimalen, wordt het afgerond op het juiste aantal_decimalen. De decimalen worden niet zomaar afgekapt.
  • scheidingsteken_onderdrukken [OPTIONEEL - standaardwaarde 0]: of het scheidingsteken voor duizendtallen dat in sommige talen wordt gebruikt, wordt onderdrukt (10.000 wordt dan bijvoorbeeld 10000). Scheidingstekens worden weergegeven als deze waarde 0 of leeg is. Anders worden ze weggelaten.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.