Z.TOETS

Retourneert de tweezijdige P-waarde van een Z-test met standaardverdeling.

Gebruiksvoorbeeld

Z.TOETS(A2:A100;B2)

Z.TOETS({1;2;3;4;5;6};5,5;1,2)

Syntaxis

Z.TOETS(gegevens; waarde; [standaard_deviatie])

• gegevens: De matrix of het bereik met de gegevensset die wordt gebruikt.

• waarde: De teststatistiek die u wilt gebruiken in de Z-test.

• standaard_deviatie: [OPTIONEEL] De standaarddeviatie die wordt verondersteld voor de Z-test. Als deze niet is opgegeven, wordt STDEV(gegevens) berekend.

Notities

• De P-waarde die je terugkrijgt van Z.TOETS is de kans dat een willekeurig gegenereerd voorbeeld (van dezelfde grootte als de gegevens) een gemiddelde waarde heeft die groter is dan die van de oorspronkelijke gegevensset.
  • Je kunt Z.TOETS of Z.TEST gebruiken om deze functie uit te voeren.

Zie ook

STAND.NORM.VERD: Retourneert de waarde van de standaard normale cumulatieve verdelingsfunctie voor een waarde.

NORM.VERD: Retourneert de waarde van de normale verdelingsfunctie (of cumulatieve normale verdelingsfunctie) voor een waarde, gemiddelde en standaarddeviatie.

BETROUWBAARHEID: Berekent de halve breedte van het betrouwbaarheidsinterval voor een normale verdeling.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.