Z.TESTI (Z.TEST)

Palauttaa Z-testin yksiosaisen P-arvon normaalijakaumalla.

Esimerkkikäyttö

Z.TESTI(A2:A100;B2)

Z.TESTI({1;2;3;4;5;6}; 5,5; 1,2)

Syntaksi

Z.TESTI(data; arvo; [keskihajonta])

• data – Huomioitavan data-aineiston sisältävä taulukko tai väli.

• arvo – Z-testissä käytettävät testitiedot.

• keskihajonta[ VALINNAINEN] – Z-testin oletettu keskihajonta. Jos arvoa ei ole annettu, lasketaan KESKIHAJONTA(data).

Huomautuksia

• Z.TESTI-funktion palauttama P-arvo on todennäköisyys sille, että satunnaisesti luodun otoksen (joka on samankokoinen kuin data) keskiarvoinen arvo on suurempi kuin alkuperäisen data-aineiston.
  • Voit suorittaa tämän funktion komennoilla ZTESTI tai Z.TESTI.

Katso myös

NORM.JAKAUMA.NORMIT: Palauttaa määrätyn arvon tavallisen normaalijakauman kertymäfunktion.

NORM.JAKAUMA: NORM.JAKAUMA-funktio palauttaa tietyn arvon, keskiarvon ja keskihajonnan normaalijakaumafunktion arvon (tai normaalijakauman kertymäfunktion arvon).

LUOTTAMUSVÄLI: Laskee normaalijakauman luottamusvälin puoliskon leveyden.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.