VARIANSPA (VARPA)

Beregner variansen basert på en hel populasjon. Tekst settes til verdien «0».

Eksempler på bruk

VARIANSPA(1;2;3;4;5;6;7;8;9;10)

VARIANSPA(A2:A100)

Syntaks

VARIANSPA(verdi1; [verdi2; …])

• verdi1 – den første verdien eller det første området i populasjonen.

• verdi2; … – eventuelle andre verdier eller områder som skal tas med i populasjonen.

Merknader

• Selv om det er angitt at VARIANSPA kan ta maksimalt 30 argumenter, støtter Google Regneark et vilkårlig antall argumenter for denne funksjonen.

• Hvis det totale antallet verdier som er oppgitt som verdi-argumenter, er mindre enn to, returnerer VARIANSPA feilen #NUM!.

• Når VARIANSPA finner tekstverdier, får disse verdien 0 i beregningen. Hvis du vil at en feil skal returneres når tekst blir funnet, kan du bruke VARIANSP.

• VARIANSPA beregner variansen for en hel populasjon. Hvis du vil beregne variansen i et utvalg, kan du bruke VARIANSA.

• VARIANSPA tar summen av kvadratene av hver enkelt verdis avvik fra gjennomsnittet og deler denne summen på antallet verdier. Dette skiller seg fra beregningen av varians i et utvalg, der summen deles på størrelsen på datasettet minus én.

Se også

VARIANSP: Beregner variansen basert på en hel populasjon.

VARIANSA: Beregner variansen basert på et utvalg. Tekst settes til verdien «0».

VARIANS: Beregner variansen basert på et utvalg.

STDAVVIKPA: Beregner standardavviket basert på en hel populasjon. Tekst settes til verdien «0».

STDAVP: Beregner standardavviket basert på en hel populasjon.

STDAVVIKA: Beregner standardavviket basert på et utvalg. Tekst får verdien «0».

STDAV: STDEV-funksjonen beregner standardavviket basert på et utvalg.

SKJEVFORDELING: Beregner skjevheten til et datasett. Skjevheten beskriver symmetrien av datasettet rundt gjennomsnittet.

KURT: Beregner kurtosen til et datasett. Kurtosen beskriver formen, og da spesielt «spissheten», til datasettet.

DVARIANSP: Returnerer variansen for en hel populasjon som velges ut fra en databasetabell-lignende matrise eller et område ved hjelp av en SQL-lignende forespørsel.

DVARIANS: Returnerer variansen for et utvalg av en populasjon som velges ut fra en databasetabell-lignende matrise eller et område ved hjelp av en SQL-lignende forespørsel.

DSTDAVP: Returnerer standardavviket for en hel populasjon som velges ut fra en databasetabell-lignende matrise eller et område ved hjelp av en SQL-lignende forespørsel.

DSTDAV: Returnerer standardavviket for et utvalg av en populasjon som velges ut fra en databasetabell-lignende matrise eller et område ved hjelp av en SQL-lignende forespørsel.

AVVIK.KVADRERT: Beregner summen av kvadratene av avvik basert på et utvalg.

GJENNOMSNITTSAVVIK: Beregner gjennomsnittsstørrelsen på avvikene til dataene fra gjennomsnittet av et datasett.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.