VARA

Berekent de variantie op basis van een steekproef, waarbij tekst wordt ingesteld op de waarde '0'.

Gebruiksvoorbeelden

VARA(1;2;3;4;5;6;7;8;9;10)

VARA(A2:A100)

Syntaxis

VARA(waarde1; [waarde2; ...])

• waarde1: de eerste waarde of het eerste bereik voor de steekproef.

• waarde2, ...: meer waarden of bereiken die worden opgenomen in de steekproef.

Opmerkingen

• Hoewel een maximum van 30 argumenten wordt aangegeven voor VARA, ondersteunt Google Spreadsheets een onbeperkt aantal argumenten voor deze functie.

• Als er niet ten minste twee waarde-argumenten worden opgegeven, retourneert VARA de fout #DIV/0!.

• VARA stelt elke gevonden tekstwaarde in op 0 voor de berekening. Als je een fout wilt retourneren wanneer een tekstwaarde wordt gevonden, gebruik je VAR.

• VARA berekent de variantie voor een steekproef. Als je de variantie op basis van een hele populatie wilt berekenen, gebruik je VARPA.

• VARA berekent de som van de kwadraten van de afwijking van het gemiddelde van elke waarde, en deelt die door het aantal waarden min één. Het verschil met de berekening over een hele populatie is dat in dat geval wordt gedeeld door de grootte van de gegevensset zonder één af te trekken.

Zie ook

VARPA: Berekent de variantie op basis van een hele populatie, waarbij tekst wordt ingesteld op de waarde '0'.

VARP: Berekent de variantie op basis van een hele populatie.

VAR: Berekent de variantie op basis van een steekproef.

STDEVPA: Berekent de standaarddeviatie op basis van een hele populatie, waarbij tekst wordt ingesteld op de waarde '0'.

STDEVP: Berekent de standaarddeviatie op basis van een hele populatie.

STDEVA: Berekent de standaarddeviatie op basis van een steekproef, waarbij tekst wordt ingesteld op de waarde '0'.

STDEV: Berekent de standaarddeviatie op basis van een steekproef.

SCHEEFHEID: Berekent de asymmetrie van een gegevensset, waarmee de symmetrie van die gegevensset rond zijn gemiddelde wordt beschreven.

KURTOSIS: Berekent de kurtosis van een gegevensset, die de vorm en in het bijzonder de 'piekvormigheid' van die gegevensset beschrijft.

DBVARP: Retourneert de variantie van een hele populatie die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBVAR: Retourneert de variantie van een populatiesteekproef die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBSTDEVP: Retourneert de standaarddeviatie van een hele populatie die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBSTDEV: Retourneert de standaarddeviatie van een populatiesteekproef die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DEV.KWAD: Retourneert de som van kwadraten van deviaties op basis van een steekproef.

GEM.DEVIATIE: Berekent het gemiddelde van de groottes van deviaties van gegevens voor het gemiddelde van een gegevensset.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.