STDAV

Funktionen STDAV beräknar standardavvikelsen utifrån ett urval.

STDAV för BigQuery

Beräknar standardavvikelsen för ett urval i en datakolumn.

Användningsexempel

STDAV(tabellnamn!pris)

Syntax

STDAV(kolumn)

• kolumn – datakolumnen i urvalet.

Tips! Det går inte att returnera urvalsstandardavvikelse för flera kolumner

Användningsexempel

STDAV(1;2;3;4;5;6;7;8;9;10)

STDAV(A2:A100)

Syntax

STDAV(värde1; [värde2; …])

• värde1 – det första värdet eller intervallet i det statistiska urvalet.

• värde2; …[VALFRITT] – ytterligare värden eller intervall som ska ingå i urvalet.

Kommentarer

• Även om högst 30 argument anges i specifikationen för STDAV har Google Kalkylark stöd för ett godtyckligt antal argument till den här funktionen.

• Om det totala antalet värden i värde-argumenten är färre än två returnerar STDAV felet #DIV/0!.

• STDAV returnerar ett fel om ett av värde-argumenten innehåller text. Om något av värde-argumenten hänvisar till en cell som innehåller text ignoreras de cellerna. Om du vill beräkna standardavvikelse medan textvärden tolkas som 0 använder du STDEVA.

• STDAV beräknar standardavvikelsen för ett urval. Om du vill beräkna standardavvikelsen över en hel population använder du STDAVP.

• STDAV motsvarar kvadratroten av variansen, eller ROT(VARIANS(...)) med samma datauppsättning.

Se även

VARPA: Beräknar variansen baserad på en hel population, anger 0 för text.

VARP: Beräknar variansen baserad på en hel population.

VARA: Beräknar variansen baserad på ett urval, anger 0 för text.

VAR: Beräknar variansen baserad på ett urval.

STDEVPA: Beräknar standardavvikelsen baserad på en hel population, anger 0 för text.

STDEVP: Beräknar standardavvikelsen utifrån en hel population.

STDEVA: Beräknar standardavvikelsen utifrån ett urval, anger 0 för text.

SKEW: Beräknar snedheten i en datauppsättning, vilken beskriver datauppsättningens symmetri runt medelvärdet.

KURT: Beräknar excessen för en datauppsättning, som beskriver formen och i synnerhet datauppsättningens så kallade toppighet.

DVARIANSP: Returnerar variansen för en hel population vald från databastabelliknande matriser eller områden med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DVARIANS: Returnerar variansen för ett populationsexempel valt från databastabelliknande matriser eller områden med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DSTDAVP: Returnerar standardavvikelsen för en hel population vald från databastabelliknande matriser eller områden med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DSTDA: Returnerar standardavvikelsen för ett populationsexempel valt från databastabelliknande matriser eller områden med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DEVSQ: Beräknar summan av kvadraterna på avvikelser baserat på ett urval.

MEDELAVV: Beräknar genomsnittet på storleken på avvikelserna för data från en datauppsättnings medelvärde.

Exempel