KVARTIL (QUARTILE)

Returnerar värdet närmast en viss kvartil i en datauppsättning.

Exempelanvändning

KVARTIL(A2:A100;3)

KVARTIL(A2:A100;B2)

Syntax

KVARTIL(data; kvartiltal)

• data – matris eller intervall som innehåller datauppsättningen i fråga.

• kvartiltal – vilket kvartilvärde som ska returneras.

• 0 returnerar minimivärdet i data (0 % träff).

• 1 returnerar värdet i data som närmast första kvartilen (25 % träff).

• 2 returnerar värdet i data som är närmast medianvärdet (50 % träff).

• 3 returnerar värdet i data som är närmast den tredje kvartilen (75 % träff).

• 4 returnerar det maxvärdet i data (100 % träff).

Se även

MINSTA: Returnerar det n:te minsta elementet från en datauppsättning, där n är användardefinierat.

RANG: Returnerar rangordningen för ett angivet värde i en datauppsättning.

PROCENTRANG: Returnerar den procentuella rangordningen (percentilen) för ett angivet värde i en datauppsättning.

PERCENTIL: Returnerar värdet vid en viss percentil i en datauppsättning.

MINA: Returnerar det minsta numeriska värdet i en datauppsättning.

MIN: Returnerar minimivärdet i en numerisk datauppsättning.

MEDIAN: Returnerar medianvärdet i en numerisk datauppsättning.

MAXA: Returnerar det maximala numeriska värdet i en datauppsättning.

MAX: Returnerar maxvärdet i en numerisk datauppsättning.

STÖRSTA: Returnerar det n:te största elementet från en datauppsättning där n anges av användaren.

AVERAGEA: Returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning.

MEDEL: Funktionen MEDEL returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning, ignorerar text.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.