SANNSYNLIG (PROB)

Med utgangspunkt i et sett med verdier og tilhørende sannsynligheter beregnes sannsynligheten for at en verdi som velges ut tilfeldig, faller innenfor to grenser.

Eksempler på bruk

SANNSYNLIG({1;2;3;4};{0,25;0,25;0,25;0,25};3)

SANNSYNLIG(A2:A100;B2:B100;C2;C3)

Syntaks

SANNSYNLIG(data; sannsynligheter; nedre_grense; [øvre_grense])

• data – matrisen eller området som inneholder datasettet som skal vurderes.

• sannsynligheter – matrisen eller området som inneholder sannsynligheter som tilsvarer data.

• Hver verdi i sannsynligheter må være større enn 0 og mindre enn eller lik 1.
  • nedre_grense – den nedre grensen for verdiområdet som sannsynligheten skal beregnes for.

• øvre_grense[VALGFRITT – nedre_grense som standard] – den øvre grensen for verdiområdet som sannsynligheten skal beregnes for.

• Hvis øvre_grense blir utelatt, beregner SANNSYNLIG sannsynligheten for at en tilfeldig valgt verdi er nøyaktig lik nedre_grense.

Merknader

• Antallet verdier i data må være det samme som i sannsynligheter.

Se også

GRENSE.BINOM: Beregner den minste verdien der den kumulative binomiske fordelingen er større enn eller lik et angitt kriterium.

BINOM.FORDELING: Beregner sannsynligheten for å trekke et bestemt antall positive utfall (eller et maksimalt antall positive utfall) på et bestemt antall forsøk med utgangspunkt i en populasjon med en bestemt størrelse som inneholder et bestemt antall positive utfall, der hvert element kan trekkes flere ganger.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.