MEDIAN

Returnerer medianverdien i et numerisk datasett.

Eksempler på bruk

MEDIAN(A2:A100;B2:B100;4;26)

MEDIAN(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntaks

MEDIAN(verdi1; [verdi2; …])

• verdi1 – den første verdien eller det første området som skal tas med i beregningen av medianverdien.

• verdi2; …[VALGFRITT] – andre verdier eller områder som skal tas med i beregningen av medianverdien.

Merknader

• Selv om det er angitt at MEDIAN kan ta maksimalt 30 argumenter, støtter Google Regneark et vilkårlig antall argumenter for denne funksjonen.

• Eventuell tekst i verdi-argumentene blir ignorert.

• MEDIAN returnerer den midterste verdien hvis antallet verdier i datasettet er et oddetall. Hvis antallet verdi-argumenter samlet utgjør et partall, interpolerer MEDIAN mellom de to midterste verdiene.

• MEDIAN finner den midterste verdien i datasettet – ikke gjennomsnittet. Hvis du vil finne gjennomsnittet, kan du bruke GJENNOMSNITT eller GJENNOMSNITTA.

Se også

N.MINST: Returnerer det n-te minste elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

RANG: Returnerer rangeringen av en angitt verdi i et datasett.

KVARTIL: Returnerer verdien nærmest en angitt kvartil av et datasett.

PROSENTDEL: Returnerer den prosentvise rangeringen (persentilen) av en angitt verdi i et datasett.

PERSENTIL: Returnerer verdien for en bestemt persentil av et datasett.

MINA: Returnerer den numeriske minimumsverdien i et datasett.

MIN: Returnerer minimumsverdien i et numerisk datasett.

MAKSA: Returnerer den numeriske maksimumsverdien i et datasett.

STØRST: Returnerer maksimumsverdien i et numerisk datasett.

N.STØRST: Returnerer det n-te største elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

GJENNOMSNITTA: Returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett.

GJENNOMSNITT: Funksjonen GJENNOMSNITT returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett. Tekst blir ignorert.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.