MEDIAANI (MEDIAN)

Palauttaa numeerisen data-aineiston mediaaniarvon.

Esimerkkikäyttö

MEDIAANI(A2:A100;B2:B100;4;26)

MEDIAANI(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntaksi

MEDIAANI(arvo1; [arvo2; ...])

• arvo1 – Ensimmäinen mediaaniarvon laskennassa huomioitava arvo tai väli.

• arvo2; …[ VALINNAINEN ] – Muut mediaaniarvon laskennassa huomioitavat arvot tai välit.

Huomautuksia

• Vaikka MEDIAANI-funktion argumenttien maksimimääräksi ilmoitetaan 30, Google Sheets tukee funktiolle ääretöntä argumenttimäärää.

• arvo-argumenteissa olevat tekstit ohitetaan.

• MEDIAANI palauttaa keskimmäisen arvon, jos data-aineisto sisältää parittoman määrän arvoja. Jos arvo-argumentit sisältävät yhdessä parillisen määrän arvoja, MEDIAANI interpoloi kahden keskimmäisen arvon väliin.

• MEDIAANI hakee data-aineiston keskimmäisen arvon, ei keskiarvoa. Jos haluat laskea keskiarvon, käytä KESKIARVO- tai KESKIARVOA-funktiota.

Katso myös

PIENI: Palauttaa data-aineiston n:nneksi pienimmän elementin, jossa n on käyttäjän määrittämä.

ARVON.MUKAAN: Palauttaa data-aineiston määrätyn arvon sijoituksen.

NELJÄNNES: Palauttaa data-aineiston määritetyn kvartiilin lähimmän arvon.

PROSENTTIJÄRJESTYS: Palauttaa data-aineiston annetun arvon prosentuaalisen järjestysnumeron (prosenttipisteen).

PROSENTTIPISTE: Palauttaa annetun data-aineiston prosenttipisteen arvon.

MINA: Palauttaa data-aineiston pienimmän numeerisen arvon.

MIN: Palauttaa numeerisen datajoukon pienimmän arvon.

MAKSA: Palauttaa data-aineiston suurimman numeerisen arvon.

MAKS: Palauttaa numeerisen datajoukon suurimman arvon.

SUURI: Palauttaa datajoukon n:nneksi suurimman elementin, jossa n on käyttäjän määrittämä.

KESKIARVOA: Palauttaa data-aineiston numeerisen keskiarvon.

KESKIARVO: KESKIARVO-funktio palauttaa tietojoukon numeerisen keskiarvon, tekstiä ei huomioida.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.