MEDIAN

Returnerar medianvärdet i en numerisk datauppsättning.

Exempelanvändning

MEDIAN(A2:A100;B2:B100;4;26)

MEDIAN(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntax

MEDIAN(värde1; [värde2; …])

• value1 – Det första värdet eller området som ingår i beräkningen av medianvärdet.

• värde2; …[VALFRITT] – ytterligare värden eller intervall som ingår i beräkningen av medianvärdet.

Kommentarer

• Även om högst 30 argument anges i specifikationen för MEDIAN har Google Kalkylark stöd för ett godtyckligt antal argument till den här funktionen.

• All text i värde-argument ignoreras.

• MEDIAN returnerar centrumvärdet om datauppsättningen innehåller ett udda antal tal eller värden. Om de kombinerade värde-argumenten innehåller ett jämnt antal tal eller värden interpolerar MEDIAN mellan två centrumvärden.

• MEDIAN hittar centrumvärden för datauppsättningen i stället för medelvärdet. Om du vill hitta medelvärdet ska du använda MEDEL eller AVERAGEA.

Se även

MINSTA: Returnerar det n:te minsta elementet från en datauppsättning, där n är användardefinierat.

RANG: Returnerar rangordningen för ett angivet värde i en datauppsättning.

KVARTIL: Returnerar värdet närmast en viss kvartil i en datauppsättning.

PROCENTRANG: Returnerar den procentuella rangordningen (percentilen) för ett angivet värde i en datauppsättning.

PERCENTIL: Returnerar värdet vid en viss percentil i en datauppsättning.

MINA: Returnerar det minsta numeriska värdet i en datauppsättning.

MIN: Returnerar minimivärdet i en numerisk datauppsättning.

MAXA: Returnerar det maximala numeriska värdet i en datauppsättning.

MAX: Returnerar maxvärdet i en numerisk datauppsättning.

STÖRSTA: Returnerar det n:te största elementet från en datauppsättning där n anges av användaren.

AVERAGEA: Returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning.

MEDEL: Funktionen MEDEL returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning, ignorerar text.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.