NORMINV

Returnerar värdet för den inverterade normalfördelningen för ett angivet värde, medelvärde och standardavvikelse.

Exempelanvändning

NORMINV(0,75;1;4)

NORMINV(A2;A3;A4)

Syntax

NORMINV(x; väntevärde; standardavvikelse)

• x – indata till normalfördelningsfunktionen.

• väntevärde – väntevärdet (my) för normalfördelningsfunktionen.

• standardavvikelse – standardavvikelse (sigma) för normalfördelningsfunktionen.

Se även

WEIBULL: Returnerar värdet av Weibull-fördelningen (eller den kumulativa Weibull-fördelningen) för en angiven form och omfattning.

POISSON: Returnerar Poisson-fördelningsfunktionens värde (eller den kumulativa Poisson-fördelningsfunktionen) för ett angivet värde och medelvärde.

NORMSINV: Returnerar värdet av den inverterade standardnormalfördelningen för ett angivet värde.

NORMSFÖRD: Returnerar värdet av den kumulativa standardnormalfördelningen för ett angivet värde.

NORMFÖRD: Funktionen NORMFÖRD returnerar värdet för normalfördelningen (eller kumulativa normalfördelningsfunktionen) för ett angivet värde, ett medelvärde och en standardavvikelse.

NEGBINOMFÖRD: Beräknar sannolikheten att dra ett visst antal misslyckade försök innan ett visst antal lyckade försök, givet sannolikheten för lyckade försök i oberoende försök.

LOGNORMFÖRD: Returnerar värdet för den lognormala kumulativa sannolikhetsfördelningen med givet medelvärde och standardavvikelse vid ett angivet värde.

LOGINV: Returnerar värdet för den inverterade lognormala kumulativa fördelningen med givet medelvärde och standardavvikelse vid ett angivet värde.

EXPON.FÖRD: Returnerar värdet för den exponentiella fördelningsfunktionen med angiven lambda vid ett angivet värde.

BINOMFÖRD: Beräknar sannolikheten för ett visst antal lyckade försök (eller ett maximalt antal lyckade försök) i ett visst antal försök med en population av en viss storlek som innehåller ett visst antal lyckade försök, med dragning med återläggning.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.